Helyi közélet

2011.08.29. 15:47

Németh Csaba újra „hódított”

Miskolc - A miskolci sportember ismét bizonyította fantasztikus tehetségét, felkészültségét, amikor is múlt hétvégén negyedikként futotta körbe, vagy, ha úgy tetszik „hódította meg” a Mont Blanc-t.

Miskolc - A miskolci sportember ismét bizonyította fantasztikus tehetségét, felkészültségét, amikor is múlt hétvégén negyedikként futotta körbe, vagy, ha úgy tetszik „hódította meg” a Mont Blanc-t.A  2300 indulót  felvonultató North Face Ultra Trail Mont Blanc (UTMB) rajtja augusztus 26-án, reggel fél  7-kor volt a franciaországi Chamonix-ban, ahonnan Olaszországot, majd Svájcot érintve érkeztek vissza a „hegykerülők” a rajthellyel megegyező célba. A 167 km-es táv közben mintegy 9000 méter szintkülönbséggel is szembe kellett nézniük a résztvevőknek.  

A győzelmet a kizárólag csak a futásra koncentráló, abból élő spanyol Jorret Burgada Kilian szerezte meg, ami tovább növeli a napi munka mellett tréningező Németh Csaba (Nomád-www.vidi.hu) teljesítményének értékét. A  42. évében járó, a célba érkezéskor magyar zászlóba „öltözött”  miskolci kétgyermekes családapát a világ egyik, ha nem a legnehezebb hegyi futó versenyén negyedik helye után úgy ünnepelték hosszasan a befutást követően, mintha nyert volna!

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában