Helyi közélet

2011.08.26. 08:44

Művészetek Háza: Ünnep, "szülinapi" ajándékokkal

Miskolc - A Művészetek Háza sokszínű programmal ünnepli ötéves fennállását e hét végén.

Miskolc - A Művészetek Háza sokszínű programmal ünnepli ötéves fennállását e hét végén.

Mostanra azzá vált a miskolci Művészetek Háza, aminek tervezték: multikulturális központ lett belőle, a Béke mozi helyén, koncertekkel színházi és táncelőadásokkal, filmekkel, sőt a képzőművészet is helyet kapott benne. A fő csapásirányt a komolyzene jelenti, amelyet a Miskolci Szimfonikusok jelölnek ki, fogalmazott a jubileum kapcsán rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Kákóczki András, a Városháza kulturális osztályának vezetője.

Sokszínű, mint mindig

Szabó Péter igazgató felidézte: az első igazi koncertet (ezt megelőzte egy próbakoncert) 2006, szeptember 7-én adták ezen (a végre) kiváló akusztikájú teremben, amelyet azóta több mint 230 követett. A hangversenyek műfaji sokszínűségét igyekeznek felvillantani a szeptember 9-i, születésnapi műsorukban, ahol a klasszikus zenén túl hallhatunk filmzenét, jazzt és operettet is, amit sejteni enged az „Ezek mind mi vagyunk” cím is. A zenekar, élén Kovács László karnaggyal, elsősorban gyermekeknek, szülőknek és nagyszülőknek kedveskedik a másnapi „Játsszunk zenét a szimfonikusokkal” sorozat újabb, ünnepi koncertjével. A vasárnapi meglepetés pedig a Centrál Színház bemutatója lesz: New York-i komédiák címmel két egyfelvonásos vígjátékot láthatunk, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter főszereplésével. S bár maga a program is felfogható az ünnepelt által nyújtott ajándéknak, a meglepetés benne, hogy mindezt kedvezményes áron kínálják, sőt a koncertre és a színházi előadásra egyidejűleg váltott jegyre további kedvezményt adnak.

Folytatás, új arculattal

Azért az ünnepelt sem csak ad, kapott is ajándékot: a S.P.I.C. Művészeti Iskola új arculatot tervezett a MŰHA számára, jellemzően bordó, szürke és fekete színekben. Mint Juhász Rita intézményvezető bejelentette: szeptembertől a honlapjuk is megújul, többek között könnyebb lesz keresni rajta.

ÉM-SzK


Mérleg 

A Művészetek Háza fennállásának 5 éve alatt több mint 1000 előadást szervezett a látogatók száma meghaladta a 20 ezret


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában