Helyi közélet

2011.08.17. 07:15

Miskolci Nemzeti Színház: A műsorral "sakkoztak", de nem küldenek el senkit

Miskolc - 88 millió forinttal kevesebből hogyan működik majd a Miskolci Nemzeti Színház?

Miskolc - 88 millió forinttal kevesebből hogyan működik majd a Miskolci Nemzeti Színház?Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata másfél héttel a tervezett évadnyitó társulati ülés előtt, augusztus 11-i rendkívüli közgyűlésén határozott arról, hogy 88 millió forintot zárol a Miskolci Nemzeti Színház márciusban elfogadott, és már akkor jelentősen csökkentett költségvetéséből” – így kezdődik az a közlemény, melyet a színház kedden juttatott el a szerkesztőségünkhöz. Ebben az is benne van, hogy a mostani zárolás rendkívüli nehézségeket állított a színház működése elé a 2011/2012-es évadban. Halasi Imre, a színház igazgatója korábban elmondta: hétfőn tart megbeszélést a színházban, ahol eldöntik, hogyan tudnak gazdálkodni ebből a pénzből. A döntés megszületett: a műsortervet átszerkesztették, a kevésbé költséges előadások a színházi évad első felében kaptak helyet.

„Annak érdekében, hogy a pénzügyi zárolás ellenére a program lebonyolítható legyen, a műsorterv átszerkesztésére, illetve több bemutató időpontjának megváltoztatására kényszerülünk, az alábbiak szerint: az évadnyitó társulati ülés augusztus 23. helyett szeptember 6-án, 11 órakor lesz a Kamaraszínházban. A Túl a Maszat-hegyen című mese-musical bemutató előadása a meghirdetettel ellentétben október 7-én lesz. Az első nagyszínházi bemutató előadás Bereményi Géza Az arany ára című színműve lesz október 28-án.

Létszámot nem érint

Legnagyobb költségvetésű előadásunk, A nyomorultak premierje 2012. március 2. Az eredetileg ekkorra meghirdetett operabemutató, Puccini Bohémélete 2011. november 25-én kerül színre először. A Legenda a lóról című Tolsztoj-művet március 23-tól láthatja újra a közönség a Csarnokban, a Ludas eM/Mesterkurzus című táncszínházi est bemutató előadása pedig 2012. január 13-án lesz szintén a Csarnokban. Régi sikerdarabunk, A dzsungel könyve ebben az évadban eddigi terveink szerint a Nagyszínházban lesz látható. Az ügynök halála című dráma, a Pletykák című bohózat és az Elsötétítés című színmű bemutatójának időpontja nem változik” – ez már a közleményben áll. Az is: „ A zárolás nem érinti sem a színház alkalmazotti létszámát, sem az eddig bevált működési struktúrát.”


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata másfél héttel a tervezett évadnyitó társulati ülés előtt, augusztus 11-i rendkívüli közgyűlésén határozott arról, hogy 88 millió forintot zárol a Miskolci Nemzeti Színház márciusban elfogadott, és már akkor jelentősen csökkentett költségvetéséből.- A Miskolci Nemzeti Színház sajtóközleménye.

Miskolc (MTI) - Nehéz helyzetbe került a Miskolci Nemzeti Színház, miután a fenntartó városi önkormányzat a teátrum idei költségvetéséből 88 millió forintot zárolt. Halasi Imre igazgató kedden az MTI-nek elmondta: a történtek ellenére minden tervezett előadásukat, bemutatójukat megtartják a hamarosan kezdődő évadban.

Miskolc –  Mintha tízes erősségű földrengés érte volna a színházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában