Helyi közélet

2011.08.10. 08:44

Miklós Árpád: "Tárgyalást akarok!"

Miskolc, Kolozsvár - Kiengedték a kolozsvári rendőrségről és hazaért az a hat magyar állampolgár, akiket egy magyar nyelvű helységnévtábla kihelyezéséért vettek őrizetbe.

Miskolc, Kolozsvár - Kiengedték a kolozsvári rendőrségről és hazaért az a hat magyar állampolgár, akiket egy magyar nyelvű helységnévtábla kihelyezéséért vettek őrizetbe.

Két magyar állampolgár ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani és pénzbírságot kiszabni a kolozsvári rendőrség a helyi ügyészségnek „közerkölcs elleni vétség és csendháborítás” gyanújával, tájékoztatta Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul kedden az MTI-t.

Mint ahogy hétfőn beszámoltunk róla, Miklós Árpádot, a borsod megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetőjét és öt útitársát – köztük egy 10 éves gyermeket – állították elő a kolozsvári rendőrök, mert a kincses város határában lévő, Cluj Napoca feliratú, román nyelvű helységnévtábla alá egy Kolozsvár magyar nevével készült táblát helyeztek el, hogy előtte lefotózzák magukat, ám eközben „tetten érte őket a rendőrség”. Mind a hatukat előállították „közerkölcs elleni vétség és csendháborítás” gyanújával.

Miután valamennyiüket meghallgatták a rendőrök, az ügyet lezárták, és kettejük ellen javasolnak szabálysértési eljárást indítani. Miklós Árpád munkatársunknak elmondta, hétfőn hajnali két óra körül vitték be hatukat a rendőrségre, és este hét után egyesével engedték ki onnan őket. Kedd hajnalban, négy órakor értek haza. „Nem tudom elhinni, hogy ekkora ügyet csináltak ebből az egészből... Kíváncsi lennék rá, hogy hajnali két órakor, a város határában, ahol senki sem lakik, kit zavarhattunk azzal, hogy kitettünk néhány percere egy rendkívül ízléses táblát. A helyi újságíróknak is elmondtam: az az ország, ahol ez bűncselekmény, az nem demokrácia...”, tette hozzá Miklós Árpád.

Arra a kérdésünkre, hogy befizeti-e a kiszabandó pénzbírságot, Miklós Árpád elmondta: nem áll szándékában fizetni, mert nem követett el szabálysértést vagy bűncselekményt, ezért azt szeretné, ha tárgyaláson tisztázhatná a történteket, ahol kifejthetné álláspontját, illetve megtudhatná, hogyan és mivel tudták megsérteni a közerkölcsöt. A politikus szerint a helyi rendőrség azért fújta fel ezt az ügyet ennyire, mert nemrégiben ellopták a város határában felállított ötnyelvű üdvözlő táblát, és annak nem találták meg a tetteseit.

ÉM-SZP

Előzmény:

Kolozsvár - Kolozsvárott őrizetbe vette a rendőrség a borsodi jobbikos politikust, Miklós Árpádot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában