Helyi közélet

2011.08.10. 09:19

Már hagyomány a falunap Sajómercsén

Sajómercse - Falunapot tartottak a festői környezetben elhelyezkedő Sajómercsén.

Sajómercse - Falunapot tartottak a festői környezetben elhelyezkedő Sajómercsén.Már a kora délelőtti órákban nagy volt a nyüzsgés a kistelepülés polgármesteri hivatal udvarán, ahol mobilszínpad és bazársor várta a vendégeket és a településen élőket.

A rendezvényt gyerekműsorok, valamint világhírű sztárok imitátorainak zenei produkciói tették színessé. A sok más támogató mellett a Bükki Hegyhát–Kamaszparlament Ifjúságáért Közhasznú Alapítvány is részt vett a falunapi ünnepségen.

Kovács Zoltán a település polgármestere elmondta: mint minden évben most is több üstben főzik a gulyáslevest, valamint a csemegekukoricát. Elmondta továbbá, hogy támogatók nélkül az esemény nem valósulhatott volna meg. A programok egymást követték az itt élők nem kis örömére. A településen élő hagyományőrzők is részt vettek a rendezvényen. Ők egy jurtasátor felállításának folyamatát mutatták be az érdeklődőknek.

Sajómercse község Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyugati részén, Ózdtól északkeletre helyezkedik el, a Borsodbótát Putnokkal összekötő út mentén. Meglehetősen elzárt, de szépen rendezett, virágos település, a nagyobb forgalmú utaktól távol esik.

- T. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában