Helyi közélet

2011.08.23. 16:23

Két kórházban elutasították...

Miskolc - A harmadik megkeresett intézmény, a B.-A.-Z. Megyei Kórház elvállalta, hogy elvégzi az életmentő beavatkozást azon a 32 éves nőn, akit vérző agyértágulat miatt kell megműteni – az MR1-Kosstuh Rádióban hallott hírt megerősítették kedden az intézményben.

Miskolc - A harmadik megkeresett intézmény, a B.-A.-Z. Megyei Kórház elvállalta, hogy elvégzi az életmentő beavatkozást azon a 32 éves nőn, akit vérző agyértágulat miatt kell megműteni – az MR1-Kosstuh Rádióban hallott hírt megerősítették kedden az intézményben. A nő orrvérzéssel került az Országos Idegsebészeti Intézetbe, ahol kiderült: egy értágulat megrepedt az agyában. A szükéges bonyolult és kockázatos műtét legalább 2-3 millió forintba kerül, a budapesti intézménynek azonban elfogyott az augusztus havi kerete.

A Krónika információi szerint ezért Budapesten segítséget kértek a pécsi klinikától, de ott is hasonló helyzetre hivatkozva elutasították a beavatkozást. A drága műtétet végül a miskolci megyei kórház vállalta el.

Bár a keretet már ott is kimerítették, ám dr. Csiba Gábor főigazgató átcsoportosítosítással megoldhatónak találta a beavatkozást. A nőt kedden átszállították Miskolcra, információink szerint délután már az idegsebészet őrzőjében várta, hogy előkészítés után szerdán megműtsék.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában