Helyi közélet

2011.08.24. 16:28

Kánikula: a DVTK a hőség ellen is készül

Miskolc - Az előttünk álló hétvégén jelen állás szerint úgy fest, hogy két nagy miskolci sportrendezvényt is kánikulában rendeznek meg szombaton délután: a Diósgyőr - Siófok meccsen, és a Salakmotor Páros Európa-bajnokság népkerti elődöntőjén is jóval 30 Celisus fok felett lehet a hőmérséklet.

Miskolc - Az előttünk álló hétvégén jelen állás szerint úgy fest, hogy két nagy miskolci sportrendezvényt is kánikulában rendeznek meg szombaton délután: a Diósgyőr - Siófok meccsen, és a Salakmotor Páros Európa-bajnokság népkerti elődöntőjén is jóval 30 Celisus fok felett lehet a hőmérséklet.

Ha arra gondolunk, hogy a népkerti arénában lesz locsolóautó, akkor talán a salakmotor verseny közönsége valamivel jobb helyzetben lesz, mint azok a szurkolók, akik a Balaton-partiak diósgyőri fellépését tekintik meg. (A DVTK találkozója 15 órakor, míg a salakmotor verseny 15.30-kor kezdődik.)

Talán sokan emlékeznek arra, hogy hat esztendővel ezelőtt az Újpest látogatott Diósgyőrbe, és a 11.30-kor(!) kezdődő mérkőzés - "hála" a TV-s közvetítésnek - idején szintén hőségriadó volt az ország nagy részén, de Miskolcon bizonyosan. Hogy ne kapjanak a szurkolók hőgutát, a Miskolci Tűzoltóság a drukkerek legnagyobb örömére vízzel locsolták akkor lelátó népét.

A helyzet adta magát

"Az a 2005-ös diósgyőri "hűtés" emlékeim szerint eseti dolog volt, és a helyzet hozta úgy." - nyilatkozta a Borsod Online érdeklődésére Bódi Zoltán tűzoltó alezredes, a Miskolci Tűzoltóság tűzmegelőzési osztályvezetője, egyben szóvivője. "Mivel mi is biztosítottunk az óriási forróságban a találkozón, a DVTK és a tűzoltóság közösen ötlötte ki a locsolós akciót, amely mondhatom, hogy sikert aratott a közel 40 Celsius fokos melegben szurkoló drukkerek körében. Azt nem tudom megmondani, hogy szombaton lesz-e hasonló Diósgyőrben, ugyanis jelen pillanatban személy szerint nem tudok megkeresésről a klub részéről, ám ez nem jelenti azt, hogy esetleg ne vette volna már fel a kapcsolatot velünk a DVTK.

Mindenre nyitottak hűtés ügyben

"A DVTK telefonon és e-mailban is megkereste a Miskolci Tűzoltóságot, azonban azt az információt kaptuk, hogy a tűzoltóság több okból sem javasolja a 2005-öshöz hasonló locsolást. " - tudtuk meg Szemán Norberttől, a DVTK ügyvezető asszisztensétől, titkárságvezetőtől. "Ennek ellenére még nem mondtunk le arról, hogy a Miskolci Tűzoltóság segít nekünk szombaton a "hűtésben", azaz mindenre nyitottak vagyunk ezzel kapcsolatban."

Szemán Norbert elmondta azt is, hogy a Vöröskereszt sátrat állít majd fel a "Napos oldalon", ahol vízzel várják majd az önkéntesek a drukkereket, ugyanakkor természetesen a mentőszolgálat is jelen lesz az előreláthatólag óriási hőségben megrendezésre kerülő találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában