Helyi közélet

2011.08.11. 17:31

Jegyzet: Triatlonváros

<em>Van egy valamivel több, mint 16 ezer lakosú város. Valamivel több, mint 30 kilométerre Miskolctól. Igen, Tiszaújváros. A hely, amely tizenöt éve egy hétig a triatlon(világ) fővárosa</em>. <strong>JLI jegyzete.</strong>

Van egy valamivel több, mint 16 ezer lakosú város. Valamivel több, mint 30 kilométerre Miskolctól. Igen, Tiszaújváros. A hely, amely tizenöt éve egy hétig a triatlon(világ) fővárosa. JLI jegyzete.

Valamikor, réges régen Tiszaszederkénynek, majd Leninvárosnak is hívták. Ha leegyszerűsítjük, akkor az, hogy egyáltalán létezik, a szocialista iparosításnak köszönhető. (Na persze.)

Aztán a TVK-nak is köszönhetően sok mindent megváltozott "Tiszaújban". Ma már történelem: 97-ben Márkus dokiék - no, meg lelkes csapata - megrendezték az első Világkupát. Két évvel később pedig már nagyhetet szerveztek a világesemény köré. És itt kezdődik a csoda, a titok nyitja!

Egy olyan világeseménye van világszínvonalú szervezéssel, és egy világszínvonalú cég támogatásával a tiszaújvárosiaknak, amelyet, mint egyszerű miskolci őszintén irigyelni tudok. Kedden is ez jutott eszembe a Dísz tónál, amikor Szűcsi barátom örömmel közölte, hogy az ovis versenyzőkkel együtt kétezren tekertek. Minden nyolcadik újvárosi. Olyan ez, mintha adott esetben Miskolcon 20 ezer taposnák a pedált... Nagy hét. Nagy szám.

Ja, és persze nem csak sportolnak a tiszaújvárosiak, koncertre is járnak. Pénteken este Csík Zenekar, szombaton KFT. Soroljuk? Felesleges, ezt látni kell. Vasárnap estig - ha úgy tetszik - a helyszínen, Triatlonvárosban érdemes irigykedni.

- JLI - 


Kapcsolódó cikkek:

Tiszaújváros - Kövesse figyelemmel a Tiszaújvárosban zajló Triatlon Nagyhét eseményeit webkameránk segítségével!

Tiszaújváros - Eddig minden évben megtisztelték világsztárok a tiszaújvárosi világkupafutamot. Ez a tendencia idén sem változik, ugyanis a spanyolok  felnőtt triatlon és  aquatlon világbajnoka, Ivan Rana is ott lesz az olimpiai kvalifikációs pontokért vetélkedő  rangos mezőnyben.

Tiszaújváros - Javában tartanak a tiszaújvárosi 13. TVK Triatlon Nagyhét eseményei, amelyek abszolút egyedülállóak az országban. A vasárnapi Világkupa pedig minden túlzás nélkül világszám. Szűcs Istvánnal, a 15. TVK ITU Triatlon Világkupa médiafelelősével beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában