Helyi közélet

2011.08.23. 15:12

Főemlősök a magyar állatkertekben- Szakmai találkozó

Miskolc - 2011. augusztus 25-26-27.- Miskolci Állatkert és Kultúrpark - Első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban állatgondozói szakterülettel foglalkozó országos találkozó, a hazai állatkertek részvételével.

Miskolc - 2011. augusztus 25-26-27.- Miskolci Állatkert és Kultúrpark - Első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban állatgondozói szakterülettel foglalkozó országos találkozó, a hazai állatkertek részvételével.A Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) szakmai összejövetelek formájában természetesen rendszeresen lehetőséget biztosít az eszmecserére és a szakmai fejlődésre a 11 hazai állatgyűjtemény vezetői és dolgozói részére. Kifejezetten egy állatcsoport állatkertészeti kérdéseiről szóló és elsősorban állatgondozók számára szervezett találkozóra azonban most először kerül sor. A három napos rendezvény során lehetőség nyílik a közös gondolkodásra a főemlősök tartásának, bemutatásának, védelmi programjainak, a kölykök felnevelésének sajátosságairól, megismerkedhetnek a társintézmények majomtartásának nehézségeivel és szépségeivel, ötletekkel gazdagodhatnak a gondozók az állatok jólléte, tartása-bemutatása vagy épp tréningezése kapcsán.

A szakmai programok mellett a város és környéke egyes nevezetességeivel is megismerkednek a résztvevők.

A konferencia a Miskolci Állatkert szervezésében, az intézményt üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. és a Magyar Állatkertek Szövetségének támogatásával valósul meg. A szervezők a konferencia anyagait az előadók hozzájárlásával utólagosan hozzáférhetővé teszik elektronikus formában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában