Helyi közélet

2011.08.23. 18:19

Csillagpont: Kihirdették, de megtámadták

Miskolc - Csillagpont Kórház: a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult az elutasított pályázó.

Miskolc - Csillagpont Kórház: a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult az elutasított pályázó.Eseménynaptárunkban augusztus 23-ára ezt jegyeztük be: Csillagpont Kórház, kivitelezői szerződéskötés. Ám a közelebbi időpont helyett azt az információt kaptuk: „tárgytalan”. Az interneten kutatva megtudtuk: a pályázat eredményhirdetésének másnapján, azaz augusztus 9-én megtámadta a B.-A.-Z. Megyei Kórházban létesítendő Csillagpont Kórház projekthez kapcsolódó, építésre és szerelésre vonatkozó kivitelezői pályázat eredményét a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.

Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos elmondta: a kiírásra négy cég pályázott, közülük kettő eleve befogadhatatlan volt, mivel a megjelölt bruttó ár meghaladta az e feladathoz rendelt 7 milliárd forintot. A másik két pályázó közül az egyiket (mint más forrásból megtudtuk: a Magyar Építő–HUNÉP Konzorciumot - a szerk.) nyertesként hirdették ki, a másikat, amely több ponton nem felelt meg, érvénytelennek nyilvánították. Ez utóbbi fordult jogorvoslatért a Döntőbizottsághoz, mely az ügyben szeptember 5-én hoz határozatot.

A projekt célja a jelenleg meglévő pavilonrendszer felszámolásával egy modern, komplex szakmai és infrastrukturális egységet képező, fenntartható tömbkórház kialakítása. Az uniós, illetve megyei önkormányzati támogatással megvalósuló beruházás összértéke több mint 11 milliárd forint. A támogatói szerződésben az építkezés kezdeteként 2010 márciusát jelölték meg...

ÉM-SzK

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában