Helyi közélet

2011.08.19. 11:20

A kártya megvan, de hol a mozgáskorlátozott?

Miskolc - Volt, aki sírva fakadt, volt, aki arra hivatkozott, hogy a Búza téri piacon vásárol a mozgáskorlátozott igazolvány tulajdonosa, a közterület-felügyelők várják meg míg odaér. Vártak egy darabig, majd kihívták a rendőrséget, az autót vezető nőnél ugyanis iratok sem voltak. Éppen ezért – hiába hivatkozott arra, hogy most jött a kórházból – a rendőrök előállították.

Miskolc - Volt, aki sírva fakadt, volt, aki arra hivatkozott, hogy a Búza téri piacon vásárol a mozgáskorlátozott igazolvány tulajdonosa, a közterület-felügyelők várják meg míg odaér. Vártak egy darabig, majd kihívták a rendőrséget, az autót vezető nőnél ugyanis iratok sem voltak. Éppen ezért – hiába hivatkozott arra, hogy most jött a kórházból – a rendőrök előállították.Mindez péntek reggel történt a Búza téri piac parkolójában, ahol a közterület-felügyelet, a rendőrség, a Régió Park Kft. kiemelt ellenőrzést tartott. Elsősorban a mozgáskorlátozott igazolványok jogszerű használatát ellenőrizték. A kiemelt akciót az is indokolta, hogy az elmúlt hétvégén a 173 férőhelyes parkolóban 112 autó állt, ebből 72 parkolt mozgáskorlátozott kártyával.

Akik jogosan használták az igazolványt, azok örültek az akciónak, akik nem, azok valamilyen indokkal próbáltak kibújni alóla. Ami feltűnő volt: hirtelen megnőtt a sorban állók létszáma a parkolóautomaták előtt. Bár volt olyan piaci árus, aki ezt a tumultust annak tudta be, hogy az őstermelői piac miatt kevesebb lett a parkolóhelyek száma, ezért a tömeg az automaták előtt...

A részletekről később beszámolunk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában