Helyi közélet

2011.07.30. 18:43

Perecesen fújták

Miskolc, Pereces - Szabadtéri koncertet adott szombat délután a Perecesi Bányász Fúvószenekar Perecesen, a szabadtéri színpadon.

Miskolc, Pereces - Szabadtéri koncertet adott szombat délután a Perecesi Bányász Fúvószenekar Perecesen, a szabadtéri színpadon. Az 1911-ben alakult társulat az első időkben játszott szimfonikus és fúvószenét, társas összejöveteleken tánczenét. Az együttes megalakulástól kezdve ápolja és őrzi a fúvós hagyományokat, a fúvószene kultúráját. Céljuk minél több emberrel megszerettetni ezt a zenei műfajt. Tevékenységünkben fontos helyen szerepel a bányászhagyományok ápolása és őrzése, az utókornak való átmentése.

- ÉM -


Miskolc - Tegnap megérkeztek, ma pedig elrajtolnak a Veteránautók és motorok VI. Miskolci Találkozója – Lévai György Emléktúrán résztvevő matuzsálemek.


Miskolc - Öt évvel ezelőtt három tűzoltó lelte halálát Budapesten, a Műszaki Egyetem lőterén keletkezett tűzben. Haláluk évfordulójához közeledve az ő tiszteletükre szerveztek emléktúrát a tűzoltó motorosok, akik pénteken Egerből érkeztek Miskolcra.


Miskolc - Gyorsnaszádok, ágyúkkal felszerelt hadi hajók, békés utasszállítók és kecses jahtok. Mind megfértek egymás mellett szombaton a görömbölyi horgásztó partján, majd később a vizében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában