Helyi közélet

2011.07.23. 11:16

Önkormányzati képviselők tesztelték a kamerarendszert a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon

Kazincbarcika - A város képviselő testülete még 2009. évben döntött a városban kiépítendő integrált térfelügyeleti rendszer megvalósításáról.

Kazincbarcika - A város képviselő testülete még 2009. évben döntött a városban kiépítendő integrált térfelügyeleti rendszer megvalósításáról.A kamerarendszer kiépítése három lépcsőben valósult meg. Jelenleg 30 db térfigyelő kamera működik a város különböző pontjain. A rendszer üzemeltetésére Kazincbarcika város szerződést kötött a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint az ORFK Gazdasági Főigazgatóságával, mely azóta évente megújításra kerül. A rendszer üzembe helyezése óta a képviselő testület minden évben önálló napirendként tárgyalja a rendszer üzemeltetésének tapasztalatait.

Az ülésen a képviselők egyhangúlag állást foglaltak a kamerarendszer hatékonysága mellett és kérték a kapitányság vezetőjét, hogy - bűnüldözési-, bűnmegelőzési és közbiztonsági szempontokra tekintettel - tegyen javaslatot a rendszer további bővítésére. Egyben kifejezték azon kérésüket is, hogy szeretnék a rendszert üzemi működés közben megfigyelni.

Erre a látogatásra a közelmúltban került sor, amikoris a kapitányság vezetője tájékoztatást adott a rendszer működéséről illetve a képviselők kipróbálták a kamerák vezérlését, megfigyelték a rögzített kép minőségét, első kézből tájékozódtak a figyelést végző munkatársak tapasztalatairól.

- A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -


Putnok, Miskolc - A hanghatások eredetét még keresi a rendőrség.  


Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány a rendőrség munkájának elősegítése érdekében 2 darab MTB kerékpárt vásárolt, melyet tartós használatba adott át a vasgyári rendőrök részére.


Mezőcsát - Egy Mezőcsáton élő idős hölgy tárcsázta a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletének számát július 17-én a reggeli órákban. A bejelentése szerint az elmúlt éjszaka folyamán a lakóházához tartozó melléképületből ismeretlen személy eltulajdonította a kerékpárját.  


Szikszó, Miskolc - Bizonyos köröknek nem tetszik a szikszói környezetvédő tevékenysége – kis híján agyonverték érte.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában