Helyi közélet

2011.07.25. 15:50

Nemcsak a fagykár, de a jégeső is

Putnok. Nemcsak a fagykár, de a jégeső is károkat okozott a putnoki gazdálkodónál.

Putnok. Nemcsak a fagykár, de a jégeső is károkat okozott a putnoki gazdálkodónál.Jankó Lajos, putnoki kertész almáskertjét is megviselte a fagykár, valamint a közelmúltban lezúdult nagy mennyiségű jégeső. A több, mint tíz hektáron gazdálkodó szakember ültetvényén tizenkét, jó minőségű almafajta terem, vagyis teremne, ha az időjárás nem okozna mindig tetemes kárt a gazdálkodónak.

A fagykár elleni védekezés füstöléssel, permetezéssel lehetséges, de a jégeső ellen nincs mit tenni, mondta el Jankó Lajos kérdésünkre. Közölte továbbá, hogy a jég ütötte gyümölcs foltos lesz, bebarnul és lehullik. Az ilyen alma, és körte már alkalmatlan az étkezésre. Ebben az évben sem a nyári almával, sem a tartós téli almával nem tudunk a vásárlóink rendelkezésére állni. Sőt, az almaszüretre az állandó dolgozóim mellett, idénymunkára minden évben tudtam alkalmazni 25-30 főt, amire most nem lesz szükség, fejezte ki sajnálkozását a szakember.

- T. I. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában