Helyi közélet

2011.07.06. 10:42

Miskolci "szív" az eBike-ban

Miskolc - Miskolcra hozza a Bosch az eBike meghajtások gyártását.

Miskolc - Miskolcra hozza a Bosch az eBike meghajtások gyártását.A miskolci és hatvani telephelyekre telepíti az idén debütált technológia, az eddig a franciaországi Mondville-ben gyártott eBike meghajtás-rendszereinek gyártását a Bosch, mindkét helyszínen 2012-től indulhat a sorozatgyártás. A Bosch egyik központi gyáraként továbbra is Mondville lesz a felelős az eBike meghajtások gyártásáért, és kis sorozatú termékeket állít majd elő. Mint megtudtuk, a termelést azért helyezik át Magyarországra, hogy versenyképesebben gyárthassanak nagyobb mennyiségeket. Hatvanban a dolgozók száma hozzávetőleg a jelenlegi marad, Miskolcon azonban az új gyártósorok miatt enyhén növekedni fog a foglalkoztatottak száma. Ez a létszámbővítés része annak a mintegy ezer dolgozó felvételének, amelyet az új gyáregység feltöltéséhez „beterveztek”, amiről korábban is olvashattak már portálunkon.

A világszerte 13 kerékpármárka termékeibe épített hajtóegység sorozatgyártását augusztusban kezdik meg a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. új gyáregységében, amelynek a tavaly júniusi alapkőletételét követően szeptember 22-én tartják a hivatalos avatóünnepségét.


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Kedden a helyszínen, azaz a Bosch miskolci gyáraiban is tanulmányozta a Miskolci Egyetem és a Bosch magyarországi cégcsoportjának együttműködését dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.

Miskolc - A helyszínen, azaz a Bosch miskolci gyáraiban is tanulmányozta a Miskolci Egyetem és a Bosch magyarországi cégcsoportjának együttműködését dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában