Helyi közélet

2011.07.20. 16:28

Miért Napkert a Népkert?

Miskolc - A Google maps picit elírta a miskolci belváros zöld szívét, a térképen Népkert helyett Napkert szerepel a neten.

Miskolc - A Google maps picit elírta a miskolci belváros zöld szívét, a térképen Népkert helyett Napkert szerepel a neten.Az utcanevek jók, sőt a cégek, vagy a temető neve is „népkerti ...” ettől függetlenül, maga a park valamiért Napkertként vonult be a Google maps világába. Márpedig, ha a Google óriás nyáron be szeretne robbanni legújabb, internet nélkül használható navigációs alkalmazásával, nem ártana figyelni a részletekre.

Online térképszolgáltatás

A Google Maps a Google által fejlesztett ingyenes online térképszolgáltatás. Megjelenését 2005. február 8-án jelentették be a Google Blogon. Az elérhető térképek és műholdfelvételek az egész világot lefedik, útvonaltervező és kereskedelmi egységek keresése csak egyes országok területén érhető el.

A Google Maps 2006 elején, a nyugat-európai adatbázis publikálása után bővítette szolgáltatását, így a műholdfelvételek mellett a magyar köz- és vasúthálózat térképes adatbázisa is helyet kapott a világhálón. Ekkor még csak Budapest és környéke szerepelt a térképes adatbázisban utcaszintű részletességgel, vidéken csak a főutak jelentek meg. 2011-re azonban már ideje lenne picit pontosan lefedni a borsodi megyeszékhelyt, főleg ha ekkora területről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában