Helyi közélet

2011.07.26. 11:17

Rémhírt terjesztettek Putnokon?

Putnok - A nyomozás nem igazolta a bejelentők állítását: a kapun lévő lyukakat nem lövedék okozta, és a dörrenéseket sem hallották mások. 

Putnok - A nyomozás nem igazolta a bejelentők állítását: a kapun lévő lyukakat nem lövedék okozta, és a dörrenéseket sem hallották mások. 

Ha kiderül a hír forrása, a rémhírterjesztővel szemben feljelentét tesznek, mondta Tamás Barnabás, Putnok polgármestere, fideszes országgyűlési képviselő kedden délelőtt. A polgármester azzal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, hogy az elmúlt héten bejárta a sajtót a hír: putnoki romák azt állították, hogy két dörrenést hallottak, és két lyukat is találtak a kapujukon, sőt, még az elsüvítő golyó hangját is hallották. Mivel állításuk szerint nekik nincsenek haragosaik, azt a következtetést vonták le, hogy rasszista merényletet kíséreltek meg ellenük.

A rendőrség a bejelentést követően azonnal intézkedett: szakértők vizsgálták át a porta és környéke minden négyzetcentiméterét, és a farostlemezből készült, kilyuggatott kaput fegyverszakértőhöz szállították a lyukak eredetének megállapítása végett. A szakértő múlt péntekre elkészült a jelentésével. Megállapította, a kapun lévő folytonossági hiányokat nem lőfegyverből leadott lövések okozták. A bejelentők vallomásukban ugyan említést tesznek két dörrenésről, de ezt sem a mellettük lakók, sem a kertszomszédjukban éppen szalonnát sütők nem észlelték. A rendőrség egyelőre garázdaság miatt nyomoz az ügyben.

Tamás Barnabás elmondta: bebizonyosodott, hogy senki sem lőtt Putnokon, de néhány kérdés az üggyel kapcsolatban még megválaszolásra vár. Például: kinek állhatott érdekében, hogy felbolygassa a gömöri kisváros életét és feszültségek generáljon az itt élők között? A polgármester szerint az alaptalanul nyilatkozók Putnok megítélésében komoly károkat okoztak, ezért annak a reményének adott hangot, hogy a rendőrségi vizsgálat arra a kérdésre is felelete ad, történt-e rémhírterjesztés, és ha igen, annak kik a felelősei?

Putnok első embere munkatársunk érdeklődésére elmondta: amikor először hallotta a történetet, már akkor kételkedett a „lövések” valódiságában, mert az eset állítólag Putnok belvárosában, egy olyan helyen történt, amelyre több irányból is remekül rá lehet látni és olyan időpontban, amikor még rengetegen vannak az utcán. Aki tisztában van vele, milyen sebességgel halad egy lövedék, az már eleve képtelenségnek tartja, hogy a puskalövés után valaki még hallja a lövedék hangját is, mondta. Tamás Barnabás kifejtette még: az ellen is fel kell lépni, hogy bárki házára rá lehessen lőni, de az ellen is, aki rémhíreket terjeszt.

ÉM-SZP

Előzmények:

Putnok, Miskolc - A hanghatások eredetét még keresi a rendőrség.

Putnok - Mint ahogyan hírt adtunk róla: 2011. július 20-án este, nem sokkal fél nyolc előtt bejelentést tett egy putnoki férfi a helyi rendőrőrsön.

Putnok - Két lövést adott le valaki egy Putnok belvárosában lévő ház kapujára szerdán este, nem sokkal este hét óra után – állítják a házban lakók, akik meg vannak róla győződve, hogy cigányságuk miatt lőtt be hozzájuk valaki.

Putnok - Tegnap este, nem sokkal fél nyolc előtt bejelentést tett egy putnoki férfi a helyi rendőrőrsön.

Miskolc (MTI) - A rendőrség tanúkat hallgatott meg és szakértői vizsgálatokat végez a Borsod megyei Putnokon, ahonnan szerda este két feltételezett lövésről tettek bejelentést.

Budapest  (MTI) - Szerda este lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának a kapuján a Borsod megyei Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje - ismerteti az index.hu. Az MTI információi szerint rendőrök keresik a lövedékeket a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában