Helyi közélet

2011.07.22. 12:20

Látványos előrelépés Mezőkövesden

Mezőkövesd - Jó ütemben halad a Szent László tér és a Közösségi Ház rekonstrukciója.

Mezőkövesd - Jó ütemben halad a Szent László tér és a Közösségi Ház rekonstrukciója.A kivitelező cég már a tér és a Szent László templom közötti sétányt építi. Az Önkormányzat „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megújul a Közösségi Ház. A fejlesztés a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósulhat meg.

A beruházást végző, Imola Építő Kft. a kezdeti nehézségek után most már gyors ütemben tud dolgozni az érintett területen. A téren található szoborcsoport megújult, valamint a térkövezés folyamatosan zajlik. A Közösségi Ház belső udvari falának szigetelése, színezése már megtörtént, s a benti átalakítási munkák is jó ütemben zajlanak.

Emellett a Közösségi Ház új emeletének körvonalai, váza is jól látszik már. Az épületben, valamint a téren zajló munkákkal párhuzamosan zajlik a Közösségi Ház mögötti, Gaál István utcában a busz- és személygépkocsi parkolók kialakítását is, ahol már a parkolók aszfaltozását is elvégezték a szakemberek.

Emellett az elmúlt két hétben lezárták a Szent László templom és a Szent László tér közötti Varga Pál utat, ahol már a későbbiekben a tér részét képező sétány helyét alakítják ki.

-MZs-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában