Helyi közélet

2011.07.01. 09:03

Keresztúri Nyári Esték

Bodrogkeresztúr - Ezt a címet kapta a tavaly nyáron indult programsorozat Bodrogkeresztúrban, amikor is a tarcali tánccsoportok: LTJ, Harlequin TSE, Sunflowers, és a Gold Dance Club mutatkoztak be a településen.

Bodrogkeresztúr - Ezt a címet kapta a tavaly nyáron indult programsorozat Bodrogkeresztúrban, amikor is a tarcali tánccsoportok: LTJ, Harlequin TSE, Sunflowers, és a Gold Dance Club mutatkoztak be a településen.A rendezvénysorozat idei első alkalmát június 25-én rendeztük meg a község Faluházában. A programon a néptáncé és a népdaloké volt a főszerep. A közreműködő csoportokat Májer József, a település polgármestere köszöntötte. A rendezvényen fellépett a Hernádvölgye Néptánc Együttest Forróról, a Tarcali Hagyományőrző Néptánccsoportot, valamint a helyi általános iskola Néptánccsoportja is.

A Hernádvölgye Néptánc Együttes idén ünnepli fennállásának harmincötödik évfordulóját, tagjai közép- és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók. Az együttes 1991-ben Nívódíjat kapott, sok elismerés, minősítés tulajdonosa. Műsorunkban Zempléni táncokat, Somogyi ugróst,- és csárdást, Csanádi táncokat, Gagybátori,- és Bökönyi csárdást adtak elő.

A Tarcali Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tizenkét éve működik, tíz éves születésnapjára megkapta Tarcal község Pro-Urbe díját. Előadásukba láthattunk Bodrogközi,- Somogyi,- Mezőföldi,- Dél-Alföldi és Rábaközi táncokat, valamint Soltész Csenge és Kosárkó Gréta népdalai tették még színesebbé a műsort.

Az Eötvös József Általános Iskolában a Sárospataki Alapfokú Művészetoktatási Intézmény keretein belül működik a néptáncoktatás 2009 szeptemberétől. A diákok rendszeres fellépői az iskolai és önkormányzati rendezvényeknek (iskolai tanévzáró, kiállítás megnyitók, versenyek, szüreti nap, stb.). Moldvai játék,- és tánc produkciójuk után Felcsíki játékfűzéssel szórakoztatták a kedves közönséget.

A „Keresztúri Nyári Esték” sorozat következő alkalmai:

2011. július 09-én szombaton 17.00-tól a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium gospel kórusa mutatkozik be,

július 23-án Sajókeresztúr, Hejőkeresztúr és Bodrogkeresztúr amatőr csoportjai állnak színpadra a Faluház udvarában.

 

- K. R. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában