Helyi közélet

2011.07.09. 10:32

Hol lehet a szabadvízen fürödni?

Miskolc - A legfrissebb minősítéseket a www.antsz.hu oldalon tekinthetik meg a fürödni vágyók.

Miskolc - A legfrissebb minősítéseket a www.antsz.hu oldalon tekinthetik meg a fürödni vágyók.

A legmagasabb fokozatú hőségriasztást rendelte el a péntek reggel nyolc órától hétfő éjfélig terjedő időszakra az országos tiszti főorvos. A hirtelen időjárásváltozás ellenére még pár napot várnunk kell amíg szabadvizeink elérik a fürdésre alkalmas hőmérsékletet és akkor is felmerül a kérdés: hol ajánlatos egyáltalán vízbe mártózni.

A megyében bőséggel találhatók természetes és mesterséges tavak, ám az igazán ajánlhatók száma nagyon korlátozott. A természetes fürdővizekben való fürdés feltételeit és az engedélyezés rendjét a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló kormányrendelet szabályozza.

Az észak-magyarországi régió illetékességi területéhez tartozó engedélyezett fürdővizek és kijelölt fürdőhelyek listáját, ezek utolsó éves minősítését valamint legfrissebb mérési eredményeit a www.antsz.hu oldalon tekinthetik meg a fürödni vágyók. Eszerint a vizsgált tavak közül az Arlói-tónál lévő Kemping Strand nem üzemel, a Dorgói-tónál lévő Mezőzombori Tóstrand vize kiváló, a Vadnai-tónál lévő Vadnai Park Strand vize pedig tűrhető minősítést kapott. A többi szabadvizet rendszeresen nem vizsgálják, használatuk fokozott elővigyázatosságot igényel.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában