Helyi közélet

2011.07.19. 09:18

Emlékmenet Szerencsen

Szerencs - Szerencset is érintette a II. Rákóczi Ferenc Kerékpáros Emlékmenet.

Szerencs - Szerencset is érintette a II. Rákóczi Ferenc Kerékpáros Emlékmenet.Az emlékmenet július 16-án a délelőtti órákban érkezett a szerencsi Rákóczi-várhoz. A Rákóczi-szabadságharc 300. évfordulója alkalmából szervezett menet civil kezdeményezésként jött létre, amely hatvan emlékhelyet és lokális megemlékezést kovácsol egy nagyszabású, Rákóczi népeit megszólító programmá határon innen és túl.

Hidvégi-Üstös Pál, az idei évben Sárospatak nagyköveteként a II. Rákóczi Ferenc Emlékmenet keretében sátorral és kerékpárral járja végig 3100 kilométeren keresztül a szabadságharchoz és II. Rákóczi Ferenchez kötődő helyszíneket. Így érkeztek el Szerencsre is a kerékpárosok, akiket Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere fogadott. A polgármester beszédében elmondta, hogy nagyszerűnek találja eme kezdeményezést, amely összekovácsolja a Rákóczi-család által érintett településeket. Köszöntőjét követően felkötötte a vándorzászlóra Szerencs város emlékszalagját, majd átadott egy kis zsák földet, a melyet a menet szervezői kértek minden érintett településtől. Ebbe az összegyűjtött földbe ültetik majd el a program szervezői több helyszínen a Rodostóból és Borsiból hozott facsemetéket.

Koncz Ferenc és Hidvégi-Üstös Pál közösen helyezték el a szerencsi Rákóczi-vár II. Rákóczi Ferenc emléktáblájánál a megemlékezés koszorúját, majd bejegyezte városunk polgármestere ünnepi gondolatait a szervezők emlékkönyvébe.

A megemlékezés záró momentumaként egy csapat kerékpáros és motoros kísérte el a menetet Koncz Ferenc polgármester vezetésével Szerencs határáig, illetve a mádi körforgalmi csomópontig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában