Helyi közélet

2011.06.15. 20:59

Városszépítő fórum Miskolcon

<p>Miskolc - A Miskolci Városszépítő Egyesület lakossági szerdán fórumot szervezett a „Zöld Nyíl”-lal illetve a fakivágásokkal kapcsolatban a Diósgyőri Gimnáziumba.&nbsp;A kivitelezők ígérik: bőségesen pótolják az elvesztett zöldfelületet.</p>

A lakosság részéről visszafogottabb érdeklődés mellett zajló fórumon az MVK Zrt. képviselőin kívül többek között jelen volt Rostás László, városi főépítész és Szőke László, a városfejlesztési osztály vezetője.

A fakivágástól a pincerendeletig

Az Észak-Magyarország hasábjain is többször foglalkoztunk vele: a villamos beruházás következtében nagy mennyiségű, köztük teljesen egészséges fákat vágtak ki. A Miskolci Városszépítő Egyesület lakossági fórumán ezt és több más a beruházást és a város sorsát érintő kérdés hangzott el. A fakivágásokkal, növényzet pótlással kapcsolatban részletes tervet mutatott be Csontos Ágnes, projektmenedzser. Elhangzott a kivágásra ítélt mintegy 150 fa helyébe, a zölfelület pótlására 300-at ültetnek, ezen kívül nagy mennyiségű kisebb-nagyobb cserje hívatott a zöldegyensúlyt biztosítani. A főépítész elmondta mód van rá, hogy az egyes tereken az ott lakók tegyenek javaslatott a fák típusaira, melyet aztán „sajátjukként” gondoznának. A fákon kívül szóba került a villamospálya építés hibáinak kijavítása, sőt az avasi pincéket övező növényzet állapota. Ez utóbbi kapcsán a főépítész elmondta „pincerendelet” előkészítésén dolgoznak, mely a sérelmezett hibákat is orvosolandó rögzíti a pincetulajdonosok jogait és kötelezettségeit.

ÉM-PGY

Miskolc - Nem fogadta el a kevesebb fa kivágásával járó terveket a közvetítő szerv.

Miskolc - Korábban léteztek tervek, amelyek alapján nem kellett volna kivágni 300 fát, csak egy tucatnyit.

Miskolc - Korábban létezett olyan terv, amely megmentette volna a fák nagy részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában