Helyi közélet

2011.06.02. 08:38

Tízmilliárdos korszerűsítés az ÉMÁSZ-nál

<p>Miskolc -&nbsp;Közel 10 milliárdot fordít idén hálózati&nbsp;beruházásokra&nbsp;az&nbsp;ÉMÁSZ Nyrt., ebből a&nbsp;főelosztó hálózati fejlesztések&nbsp;mintegy 2,2 milliárd forintot tesznek ki – jelezte&nbsp;Hans-Günter Hogg, a társaság igazgatósági tagja szerdán, egy innovatív közvilágítási megoldásokat bemutató konferenciát megelőző tájékoztatón&nbsp;Miskolcon.&nbsp;</p>

Mint mondta, ennek keretében a meglévő hálózati elemeket korszerűsítik. Így például folytatják és befejezik a Károlyfalván található 120/20 kV-os alálomás tavaly megkezdett rekonstrukciós munkáit. Emellett folytatódik a 120 kV-os távvezetékek megújítása, alállomási épületek felújítása, valamint a vagyon- és tűzvédelmi rendszer korszerűsítése.

Az elosztóhálózatok fejlesztésére 2 milliárd forintot fordítanak, döntően az üzembiztonság javítására, a hálózatveszteség és a kisfeszültségen a csoportos hibák csökkentésére. Miskolc vonatkozásában 158 millió forint összértékű fejlesztésről számolt be Hans-Günter Hogg. Az üzembiztonság javítását szolgáló és különböző rekonstrukciós munkák mellett döntés született régi hálózatok megszüntetéséről és újak építéséről a 120 kV-os távvezetéket érintően – idén a tervezéssel és engedélyeztetéssel indul a projekt, aminek összköltsége közel 700 millió forint és várhatóan 2014 végére valósul meg.

Ugyancsak elindul az előkészítése, tervezése és engedélyeztetése a DAM 120/35 kV-os alállomás rekonstrukciójának, a 20 kV-os fesztülségszint kiépítésének. A projekt összköltsége 1,4 milliárd forint, s ez a beruházás is 2014 végére zárulhat le.

A konferenciához kapcsolódóan elhangzott az is, az apropót az adta, hogy elindult a miskolci LED-es közvilágítási projekt második szakasza a Szemere kertben és a Palóczi utcában. Az elhangzottakra visszatérünk.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában