Helyi közélet

2011.06.17. 10:42

Tanulókat toboroz az új kazincbarcikai református általános iskola

<p>Kazincbarcika - Tompa Mihály nevét vette fel az egykori Herman Ottó Tagiskola, mely a jövőben a református egyház fenntartásában működik.</p>

Mint ismeretes: Csomós József református püspök és Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere május közepén ünnepélyes keretek között írta alá a két fél között megkötött közoktatási megállapodást. Ennek nyomán a Tiszáninneni Református Egyházkerület a Herman Ottó Tagiskola épületét 2011. augusztus 01-jétől 2031. július 31-ig térítésmentesen használhatja és ott általános iskolai oktatást végezhet.

A Tompa Mihály Református Általános Iskola a tervek szerint szeptember elsejétől valamennyi alsós évfolyamon 1-1 osztályt működtet, majd felmenő rendszerben ezek alkotják a folyamatosan bekapcsolódó felsős évfolyamokat.

Az intézmény most közzétett tájékoztatójából kiderül: tanulóik személyre szóló színvonalas szellemi, lelki és testi gondozást kapnak majd. Pedagógusaik többsége szakvizsgázott több diplomás, több éves, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, mind a hátránykompenzáció, mind a tehetséggondozás területén.

Az új egyházi iskolában tandíjat nem kell fizetni, a gyermekvédelmi támogatásban részesülőket pedig ugyanazok a jogok illetik, meg, mint az önkormányzati fenntartású iskolákban – olvasható az intézmény közleményében.

A református iskola nyitott más felekezetű diákok fogadására is, a jelentkezési határidő 2011. június 30.

A témával kapcsolatban bővebb információ az intézmény weblapján található: www.tompamihaly.tirek.hu

- G. J. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában