Helyi közélet

2011.06.10. 10:02

Szagot fogtak a rendőrök - Étolajjal ment a szakács autója

<p>Miskolc - Szag után mentek a motoros rendőrök, amikor elfogtak egy használt étolajjal üzemelő autót a Borsod megyei Mályiban. Az égett olajszagot több száz méterre lehetett érezni a norvég rendszámú autó mögött.</p>

A csomagtérben szűrők és szivattyúk segítették a betárazott „üzemanyag” adagolását. Összesen 132 liter gázolajjal összekevert étolaj került elő az autóból. Az étolaj üzemanyag célú felhasználása jövedéki adóköteles. Mivel az autó magyar tulajdonosa nem fizetett adót utána, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki törvénysértés miatt indított ellene eljárást. Az autó 44 éves tulajdonosa egyébként szakácsként dolgozik külföldön.

 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom Ellenőrző Alosztály  motoros rendőrei a 3-as számú főúton járőröztek, amikor erőteljes égett olajszagra figyeltek fel. Nem sokkal maguk előtt láttak egy norvég rendszámú Mercedest, ami egy vizes tartályokkal teli utánfutót húzott. Igazoltatták az autót. Ekkor látták meg a rendőrök az üres étolajas flakonokat az utánfutóra dobva. A csomagtartóban aztán további kannákra bukkantak. Az autót bekísérték a kapitányság udvarára, majd értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. Az autó benzintankjából 60, a csomagtartóból pedig további 132 liter gázolajjal bekevert étolajas kanna került elő. Az étolaj üzemanyag célú felhasználása jövedéki adóköteles. Mivel azonban a 44 éves szakács nem fizetett adót a házilag kavart üzemanyag után, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene a pénzügyőrök. Valamint lefoglalták az adagoláshoz használt szivattyút és az étolajjal bekevert gázolajat is. A férfi egyébként az eljárást követően mintegy 50 ezer forintos bírságra számíthat. A szakácsként dolgozó férfi arról nem nyilatkozott, honnan származik az üzemanyagként felhasznált étolaj - tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában