Helyi közélet

2011.06.16. 13:11

Ózd: emléktábla a tanárnak

<p>Ózd - Kunt Ernő tanár egykori lakóépületének falára emléktáblát helyeztek el Ózdon a Vasvár út 35. szám alatt.</p>

Az emléktáblát Fürjes Pál a város polgármestere leplezte le ünnepélyes keretek között. Kunt Ernő (1920-1994) Munkácsy-díjas festő, grafikus 1943-ban szerzett tanári oklevelet az Országos Magyar Királyi Képzőművészeti Főiskolán. Szőnyi István és Varga Nándor Lajos voltak a mesterei. 1946-tól az ózdi József Attila Gimnáziumban tanított és vezette a Derkovits Képzőművészeti Kört. 1960-tól Miskolcon élt és dolgozott haláláig. A képzőművészet valamennyi ágát művelte, gazdag életművet hagyva maga után.

Az emléktábla avatással egyidőben kiállítást is rendeztek alkotásaiból az Ózdi Művelődési Intézmények Olvasó Egyesületének Székházában. A tárlat megnyitása előtt Ríz Gábor országgyűlési képviselő,a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet, majd Jedlovszky Rezső nyugalmazott fizikus, egykori tanítvány emlékezett a nagyrabecsült tanárra.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában