Helyi közélet

2011.06.12. 19:07

Orbán, Gyurcsány, Fábry az operafesztiválon

<p><span style="font-size: medium">Miskolc -&nbsp;<span style="font-family: Calibri">Az utcatánc és a juhtúrós lepény volt szombaton a legnépszerűbb.</span></span></p>

A villamos lelassított, mert még a síneken is álltak. De a vezető nem csengetett, türelmesen várt, vagy éppen ő is nézelődött egy kicsit. Látnivaló akadt bőven szombat este a Miskolci Nemzeti Színház előtt, ahol az utcatáncosok mutatkoztak be. Voltak szerencsésebbek, akik lakásuk teraszáról, mint egy emeleti páholyból nézhették az előadást. A többiek a táncosok köré gyűltek. Először csak tucatnyian nézték a műsort, amelynek politikai színezete is volt: orvos, tűzoltó, rendőr, színész, egy kis tüntetés, majd a politikus is megérkezett... a végén pedig – politikai hovatartozás szerint – mindenki levonta a következtetést. A második produkciónál már megsokszorozódott a nézők száma az alkalmi utcai színpad körül. Egy labda pedig begurult a táncosok közé, de a show ment tovább.

Az emberek azonban nem, a rossz idő ellenére szívesen álldogáltak a színház előtt, megnézni az újabb és újabb koreográfiát. Este fél 7 körül még nem nagyon akadt más látnivaló a főutcán, leszámítva a kirakodóvásárt és az Erzsébet téri büféket. Persze volt, aki céltudatosan sétálgatott, vagyis inkább görkorcsolyázott a Széchenyin, például az a kisfiú, aki bólogatós kutyát szeretett volna. Nagymamája, Heinrich Béláné kísérte el, akinek megvolt a véleményes a fesztivál szombati hangulatáról: „Szolidabb, mint az elmúlt években volt.”

Mini panoptikum

Nem úgy, mint az árusok kínálata: a bólogatós kutya mellett találtunk kerti törpét, pöttyös bögréket. Miniatűr panoptikumot is találtunk – valószínűleg a legújabb őrületre bukkantunk - a Nagyok kicsiben játékra. Ismert politikusok, közéleti emberek – például Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Fábry Sándor vagy éppen Kiszel Tünde – kicsinyített másait kínálták. Persze igényes kézműves termékeket is találtunk. Nagy Katalin – aki családjával Mályiból látogatott be a rendezvényre – szerint szerencsére az utóbbiból nagyobb a választék, mint a bóvliból. A fesztiválról azonban ő is úgy gondolta csendesebb, mint az elmúlt években volt, bár szerinte ebbe az esős idő is közrejátszott szombat este.

A szemerkélő eső azonban nemcsak az utcatánc közönségét nem zavarta, de az Erzsébet téri büfék előtt falatozókat sem. A sláger most is, mint minden fesztiválon, a juhtúrós lepény volt. Prokop Henriett is ezt eszegette barátaival. Közben elmesélte, a fesztivál programjait nem tudják, de külső rendezvényekre, ha lehet, ellátogatnak. Ő úgy gondolta, kevesebb az idén a fellépő, nyilván a szűkösebb költségvetés miatt, ezért csendesebb a fesztivál is. Ahogy ő fogalmazott: „Jó hogy van ez a fesztivál, de lehetne jobb is.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában