Helyi közélet

2011.06.17. 11:42

Mezőkövesd: közel az átadás napja

<p>Mezőkövesd - Végéhez közeledik a Kavicsos-tó szabadidőpark kialakítása. A parkolók, a játszótér, a sétányok már elkészültek.</p>

Az Önkormányzat „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című, ÉMOP-2007-3.12/A-2008-0027 azonosító számú pályázat a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

A projekt révén látványos és gyors változáson ment keresztül a Kavicsos-tó környéke  az elmúlt hónapok alatt.

Az érintett területen már elkészült a Jézus Szíve templom, a Mentőállomás melletti, valamint a Sportcsarnokkal szemközti parkoló. A park sétányainak térkövezése, a játszótér kialakítása, valamint a sétányvilágítás kihelyezése is befejeződött. Emellett gyorsan halad a sportlétesítmények, a nyilvános illemhelyiség, a stég és az öntözőrendszer kiépítése.

A beruházás része a park füvesítése és parkosítása, amely a faültetés szakmai követelményei miatt csak később, az ősz során valósul majd meg. A projekt többi részének hivatalos átadóját június 25-én 12 óra 30 perckor rendezik meg a Matyó Expó Fesztivál keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában