Helyi közélet

2011.06.11. 18:22

"Jön a digitális korszak, de el lehet veszni benne"

<p>Miskolc -A díjzsűrit kérdeztük a tapasztalataikról. Háromtagú volt: a három évvel ezelőtti győztes, Rácmolnár Sándor, valamint Madácsy István és Szepes Hédi alkották.</p>

Rácmolnár Sándor megjegyezte, új élmény volt a másik oldalon állni. Vannak teljesen új hangok, frissek, érdekesek a most pályázók között. Igazán nagy hatással viszont a tematikus, meghívásos kiállítás volt rá, ahol sűrítve láthatta, hogy mitől tud megújulni a műfaj.

– Mindig kíváncsian jövök a grafikai triennálékra, mert tudom, hogy valami izgalmasat látok – mondja. Ő úgy érzi, a digitális korszak nyomja rá a bélyegét a műfajra, rengeteg lehetőség van a továbblépésre, széles lehet a kifejezési mód. De szerinte ugyanez csapdahelyzetet is állíthat, hiszen túl sok eszköz használható, és akár el is lehet veszni köztük.

– A modern eszközök használata nem biztos, hogy modern alkotást szül. Ugyanakkor a csak hagyományos sokszorosított eljárásokat használó művész is alkothat nagyon modernet – így látja Rácmolnár Sándor.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában