Helyi közélet

2011.06.15. 14:26

Ipari park és logisztikai központ épül a salakhalnára Miskolcon

<p>Miskolc -&nbsp;Nem sokáig láthatjuk már a holdbéli tájat Miskolc közepén.</p>

Hamarosan megszépül az egykori kohászati salakhalna területe, ahol december óta folyik a rekultiváció. Helyére üzleti és logisztikai parkot, valamint inkubátor központot álmodott meg a terület tulajdonosa, az Eurofém-Halna Kft. menedzsmentje – olvashatták portálunkon.

Az irodák és csarnokok kivitelezése a tervek szerint júliusban kezdődik, jelenleg egy hatalmas támfal épül, ami a szomszédos utcákról, de a Hideg sorról is kiválóan látható. A támfalat elkészülte után füvesítik, illetve a tövébe telepített fákkal igyekeznek kellemessé tenni a látványt. A tetején pedig összesen 16 ezer négyzetméternyi komplexumot alakítanak ki három ütemben. A beruházás összértéke 3,1 milliárd forint, amihez közel 1,5 milliárd forint támogatást nyert a társaság.

Emellé mintegy 800 millió forint hitelt és több mint 700 millió forint saját erőt tesz hozzá a tulajdonos.

Mint arról a helyszínen is meggyőződhettünk, nagy erőkkel folyik a terület rekultivációja, a „depóniázást” követően hamarosan eltűnik az ott élők szeme elől a salak kupac, ami egyébként jóval kisebb, mint „fénykorában” volt, mert az elmúlt években a környéken zajlott útépítésekhez jócskán adtak el belőle. Ha minden a tervek szerint halad, év végére elkészül az első két ütem, jövő tavasszal pedig talán már az első beköltözőkről is hírt adhatunk.

ÉM


Miskolc - Az egykori kohászati salakhalna területe egy holdbéli tájhoz hasonlított még fél évvel ezelőtt is, ám tavaly decemberben megindult egy munka, aminek eredményeként létrejön az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park, valamint Inkubátor Központ. A fejlesztés három ütemben, összesen 3,1 milliárd forintos összköltséggel valósul meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában