Helyi közélet

2011.06.30. 08:53

Hősök az augusztusi Factory Fesztiválon

Miskolc, Diósgyőr - Egy hónap múlva veszi kezdetét a Factory Aréna összművészeti fesztiválja a Gyárban, ahol a hip-hopperek örömére a Hősök is fellép majd.

Miskolc, Diósgyőr - Egy hónap múlva veszi kezdetét a Factory Aréna összművészeti fesztiválja a Gyárban, ahol a hip-hopperek örömére a Hősök is fellép majd.Néhány hete borsodi szíveket melengető promó videó lepte el a világhálót, ahol a fiúk a Factory Fesztiválra - augusztus 4-6. - invitálják a rajongókat. Az alapvetően Veszprémhez köthető hiphop formáció 2001 óta ténykedik a honi underground szcénában. A megalakulás óta, három saját lemez, szólóalbumok és produceri kiadványok sora jelent meg a csapat zászlaja alatt. A Brash, Joeker, Mentha, Eckü emszíkvartetthez 2007-ben csatlakozott állandó DJ-ként Zomblaze is, aki igazi hangszerként kezeli a lemezjátszót. Az augusztusi Factory fesztiválon, olyan nevekkel lépnek fel, mint Siska Finucsi, MC. BUSA, Kilakikitt vagy a holland DOPE D.O.D.

Nemzetközi vizeken a fesztivál

A szervezők fontosnak tartották elmondani azt is, hogy az egykor még csak Nász fesztivál néven emlegetett baráti összeröffenés mára egy komoly szervezést és háttérmunkát igénylő kulturális eseménnyé nőtte ki magát. Tudni kell azonban azt is, hogy a közönség támogatása és kitartása nélkül könnyen elsüllyedhetett volna a hazai fesztiválok túlkínálatában, ez a nemes kezdeményezés. Hogy végül minden nehézség és buktató ellenére mégis állva maradt, az elsősorban nem a szervezők érdeme, sokkal inkább azoké, akikért mindez létrejött.

A rendezvény célja, hogy új szerepben mutassa be a volt ipari területet a miskolciaknak. Idén tovább bővülnek a fesztivál kínálta lehetőségek. Az extrém sportok és a zene mellett most még inkább teret kapnak majd az underground művészetek és a nemzetközi kapcsolatok is, ezért ebben az évben Factory Fesztivál néven nemzetközi vizekre evezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában