Helyi közélet

2011.06.02. 21:16

Hasonló dugók várhatók a napokban Miskolcon

<p>Miskolc - Hatalmas dugó volt csütörtökön a Nagyváthy és a Kiss Ernő utcák kereszteződésében, ott, ahol a napokban ráengedték a forgalmat az épülő négysávos útra. (Illetve csak nevében négysávos, hiszen kettőből – lakossági kérésre – parkolósávokat alakítanak ki.)&nbsp;</p>

– Az aszfaltfelmarás időszakában alakult ki a torlódás, nagyjából egy órán át tartott – mondta portálunknak Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatója, akivel a helyszínen találkoztunk. Az útépítés a belvárosi rehabilitáció (IVS) első ütemének beruházása. Elmondta, várhatók hasonló dugók a napokban, mert a felmart úton lassabban halad a forgalom, majd két hét múlva, amikor aszfaltozni fognak.

Az igazgató elmondta, ideiglenesen terelték a négysávosra a forgalmat, ha a hidat átadják, akkor kerül át erre az útra véglegesen. A csomópontok két hét múlva készülnek el, de hogy a kivezetés a Rácz György útra mikorra, még nem tudni. Nincs még meg ugyanis az építési engedély. Ha megérkezik, választják ki a kivitelezőt, és kezdődhet az építkezés. 

Mivel az engedély megérkezése után a környéken lakóknak fellebbezési joguk van, így azt is meg kell várni, hogy jogerőssé váljon az engedély.

A mostani tervek szerint nyár végén adhatják át leghamarabb a beruházást.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában