Helyi közélet

2011.06.17. 09:12

Fejlődik és bővül a Misek Kft.

<p>Miskolc -&nbsp;<span style="font-family: Calibri, serif"><span style="font-size: medium">50 ágyas ápolási osztály fogadja a betegeket a Diósgy</span></span><span style="font-size: medium">ő</span><span style="font-family: Calibri, serif"><span style="font-size: medium">ri telephelyen.&nbsp;</span></span></p>

Borsod-Abaúj-Zemplén megye második legnagyobb kórházában, a Miskolci Semmelweis Kórházban a részben új személyi összetételű menedzsment a jelenlegi finanszírozási és működési környezet mellett, kedvezőbb ellátási feltételeket teremtett a betegek és a kórházi dolgozók számára.

A kórház vezetése egy 50 ágyas ápolási osztályt alakított ki a Diósgyőri telephelyen, egy eddig kihasználatlan épületben. A leghosszabb ápolási időt igénylő betegek így, már méltó körülmények között épülhetnek fel. A finanszírozás adott volt, de eddig kihasználatlan, mind az ágyak, mind a feltételek, mind az orvoshiány miatt. Az új osztályt a már régebben működő Ápolási Osztállyal közösen alakítottuk ki. Az új osztállyal a várakozási idő lerövidül, és a sürgősségi elhelyezés is rugalmasabban megoldható.

Az osztály vezetője, Dr. Illés László belgyógyász, kardiológus, kardiológiai rehabilitációs szakfőorvos.

Másik fontos lépés a kórház életében, hogy a Csabai kapui telephelyen bezártuk a méltatlan körülmények között működő Központi Sterilizálót és helyette egy korszerűbbet adtunk át a Diósgyőri Kórházban. Ezt a lépést nem csak praktikum és a gazdaságosság szolgálta, hanem régóta fennálló elvárása volt az ÁNTSZ-nek is. A kórház dolgozói - akiknek tevékenysége meghatározó egy kórház életében - örömmel fogadták a döntést.

Munkatársaink javaslatai alapján szerveztük át a betegszállító szolgálatot és alakítottunk ki egy irodát a Sürgősségi Osztályon.

Folyamatban van egy kert kialakítása is a Pszichiátria Intézet ápoltjainak, ahol ápolói kísérettel sétálhatnak. Kis lépésekkel, de nagyon céltudatosan haladunk előre, figyelembe véve a folyamatosan jelentkező szakmai igényeket.

- Dr. Tóth László, elnök-igazgató MISEK-Nonprofit Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában