Helyi közélet

2011.06.10. 18:55

Egészségfejlesztés és foglalkoztatás, támogatással

<p>Miskolc - Ha a gyógyítók egészségesek, annak a betegek is hasznát látják. Ezért is tarthat számot a Megyei Kórház saját dolgozói körén túl is az a 3 éven át tartó munkahelyi egészségfejlesztési program, amelynek&nbsp; részeként június 13-18. közötti egészséghéten is többféle lehetőséget kínálnak, illetve hívják fel az egészségesebb életmódra az intézmény kollektívájának figyelmét.</p>

Többek között arra szólítanak fel: lift helyett használjanak lépcsőt; dolgozzon tovább az, aki a munkaidő egy részét „füstöléssel” tölti... A hét záróakkordja a jövő szombati juniuális lesz, ahová a családtagokat is várják a szűrésekkel kiegészített sport- és szabadidős programokra. Erre, továbbá egy másik, szintén csütörtökön bemutatott projekt megvalósítására, nevezetesen összesen 13 ember 18 hónapon keresztül való foglalkoztatására is egy-egy TÁMOP-pályázat révén nyílt lehetőség. A több mint 49 millió forintos uniós támogatás révén, az Európai Szociális Alap támogatásával a kórház a (még 2008 közepén) megnövekedett sürgősségi és traumatológiai feladatainak ellátásához kimondottan hiányszakmákban tudott szakembereket biztosítani: 9 szakorvosjelöltet, 3 gyógytornászt és 1 szakorvost.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában