Helyi közélet

2011.06.13. 20:20

Miből, mennyit hozhatunk külföldről haza?

<p>Miskolc - A közeledő nyári szabadságok, illetve a turistaforgalmi főszezonra tekintettel egyre többen fognak útra kelni, hogy kiránduljanak, üdüljenek a világ számos pontján.&nbsp;</p>

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nyári utazások megkönnyítése érdekében az alábbiakról tájékoztatja az utazókat.

Európai Unión kívülről vám- és adómentesen légi forgalomban 200 darab cigaretta, vagy 100 darab szivarka, vagy 50 darab szivar, vagy 250 gramm fogyasztási dohány hozható be, míg közúton, vasúton, vagy hajón 40 darab cigaretta, vagy 20 darab szivarka, vagy 10 darab szivar, vagy 50 gramm fogyasztási dohány. Ezen kívül tömény szeszesitalokból 1 liter, borból 4 liter, sörből 16 liter hozható be. Egyéb árukra vonatkozóan légi forgalomban 430 euró, közúton, vasúton és hajón 300 euró a vámmentes értékhatár.

Az Európai Unióba belépő, illetve az Európai Uniót elhagyó utasok, akiknél 10.000 euró vagy azt meghaladó összegű (akár különböző pénznemekben lévő) készpénz, vagy ennek megfelelő összértékű, készpénzre könnyen átváltható eszköz (pl. kötvény, részvény, utazási csekk) található, annál a vámhatóságnál (vagy egyéb illetékes hatóságnál), amelynél belépett az Unióba, vagy elhagyta az Uniót, köteles erről nyilatkozatot tenni. A nyaralási célországok behozatali szabályairól az adott ország nagykövetségei tudnak bővebb felvilágosítást adni.

Az utasokra vonatkozó szabályokról további információk találhatók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján a http://nav.gov.hu elérhetőségen, illetve a 06-40-FINÁNC telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában