Helyi közélet

2011.06.01. 06:36

Bodzaszedés erővágóval Borsodban

<p>Vatta, Mezőkövesd - Bodzát szedni indult egy férfi, de vasat szedett össze, természetesen<br /> engedély nélkül.</p>

Május 27-én a késő délutáni órákban egy cég vezetője szokásos ellenőrzését végezte Vatta és Csincse település között egy tanyán.

A helyszínre érve az épület előtt egy idegen személygépkocsit talált, melyben az épületből származó vasanyagok voltak bepakolva. Kisvártatva szembetalálkozott két férfival is, akiknél egy zsákban szintén vaselemek voltak. Kérdésére azt felelték, hogy nem tudták, hogy nem szabad a telephelyről a vasakat elvinni. Az ügyvezető értesítette a rendőrséget, s a járőrök megérkezéséig visszatartotta a gyűjtögető apát és fiát.

Bodzaszedésre indultak...

A rendőri intézkedés során derült ki, hogy a 43 éves apa tulajdonképpen eredetileg bodzát akart szedni és a fiával már kora délután kivitette magát a tanyára. Azért *biztos, ami biztos alapon* egy zsákban magával vitt erővágót, kalapácsot és feszítővasat is. Nem hiába, hiszen a betonba rögzített jászolkarikákat nem kis munka volt megszerezni. A lopással és rongálással okozott kár kb. 80.000 Ft-ra tehető.

Apa és fia ellen kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában