Helyi közélet

2011.05.30. 19:33

Most bővítik a szennyvíztisztítót Szikszón

<p>Szikszó - A Szikszón keresztül folyó patak medrébe a munkálatok miatt került szennyezés.</p>

Több szikszói olvasónk is jelezte hétfőn, hogy a Vadász-patak felszínén napok óta fekete, ragacsos anyag úszik.

Ottjártunkkor magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a városban még áttetsző vizű patak a szennyvíztisztító telepet elhagyva feketéllik a felszínén úszó anyagtól, ami a part menti nádasban fennakadva penetráns bűzt áraszt a nyári hőségben.

A jelenségről az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is kapott bejelentést – tudtuk meg Kaposi Zoltántól, a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület elnökétől.

Orbán József, a szennyvíztisztító telepet üzemeltető Szikszóvíz Kft. ügyvezetője munkatársunk kérdésére elmondta, a szennyvíztisztító telepen éppen bővítési munkálatokat hajtanak végre, mert a beérkező szennyvíz mennyisége már meghaladta a telep kapacitását:épp a teljesítménynövelés érdekében zajlik a  fejlesztés. A munkálatok együtt járnak azzal, hogy a telep bizonyos funkcióit időről időre fel kell függeszteni, hiszen szivattyút, csöveket terhelés, feszültség alatt nem lehet cserélni - ki kell kapcsolni a berendezéseket -, de mint Orbán József hozzátette, azon vannak, hogy a kapacitásbővítéssel a lehető leggyorsabban végezzenek.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában