Helyi közélet

2010.11.02. 12:21

Tűz egy avasi panelházban

<p>Miskolc - Vélhetően bánatában gyújtotta fel a lábtörlőt egy avasi panelházban az a miskolci férfi, aki tettével veszélyeztette a többi lakót is.</p>

A Miskolci Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást egy miskolci fiatalemberrel szemben. Az elsődleges adatok szerint november elsején az esti órákban kigyulladt Miskolcon egy avasi panelház hetedik emeletén lévő lábtörlő. A tűz átterjedt a bejárati ajtóra is, amit végül sikerült eloltani, így személyi sérülés nem történt az anyagi kár azonban meghaladja a 100 000 forintot. A szakértő a helyszínen megállapította a közveszélyokozás fennállását.

A nyomozás során képbe került egy 30 éves miskolci férfi, aki feltehetően bánatában és csalódottságában lobbantotta lángra a lábtörlőt.

Információs háttér - Büntető Törvénykönyv

Közveszélyokozás: „Aki árvíz okozással, robbanó, sugárzó avagy más anyag, energia vagy tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elő, vagy a közveszély elhárítását, avagy következményeinek enyhítését akadályozza, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában