Helyi közélet

2010.11.09. 18:55

Továbbra sincs tanítás Vilmányban - RTL Híradó

<p>Vilmány - Az őszi szünet után sem kezdődött meg a tanítás a Borsod megyei Vilmányban. Már harmadik hete nem járnak a gyerekek iskolába, mert tartozás miatt kikapcsolták az intézményben a gázt. A település polgármestere szerint a falu önmagában nem tudja megoldani a helyzetet - számolt be az RTL Híradó.</p>

Már harmadik hete nincs tanítás a vilmányi iskolában a hideg miatt. Májusban ugyanis kikapcsolták a gázt az intézményben tízmillió forintos tartozás miatt. A szolgáltató adna részletfizetést, de az önkormányzat így sem tudja rendezni a tartozást. Melegh Károly, Vilmány polgármestere az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy körülbelül 3 millió forintba kerül egy havi fogyasztás, amit a jelenlegi helyzetben nem tudnak kifizetni. A polgármester szerint a gázfűtés a faluban luxus, hosszú távon visszaállnának a fatüzelésre, amihez újra kellene indítani a régi kazánt.

A belügyminisztérium rendkívüli segélyt, ötmillió forintot utalt át a tartozás rendezésére. A pénzhez azonban a falu nem fér hozzá, mert az adóhivatalnak is tartoznak. Így egyelőre elképzelés sincs arról, hogy a gyerekek mikor mehetnek újra iskolába. Az ugyanis már kiderült, hogy a környező települések iskolái helyhiány miatt nem tudják elhelyezni a gyerekeket. Az iskola igazgatója szerint még 2-3 hétig tartható fenn ez az állapot, így a diákok hétvégenként és a szünetekben még bepótolhatják az elmaradt tanórákat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában