Helyi közélet

2010.11.01. 11:00

Tizennégy új lakást adnak át a héten Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Tizennégy család költözhet be hamarosan új otthonába az árvíz sújtotta Felsőzsolcán. A könnyűszerkezetes épületek kulcsait csütörtökön adja majd át a település polgármestere.</p>

A rászoruló családok közül a héten tizennégy költözhet be az új könnyűszerkezetes épületekbe. A kivitelező időben fejezte be az építkezést, a lakhatási engedélyeket is beszerezték, már csak az apróbb munkák vannak hátra, de azokkal is hamarosan végeznek. Az átadó ünnepséget csütörtök délután rendezik a felsőzsolcai polgármesteri hivatalban, majd az épületek bemutatása után a lakók a polgármestertől kapják meg a kulcsokat.

Mint ismert, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét nyár elején sújtotta elsöprő áradat, a víz a legnagyobb károkat Felsőzsolcán okozta. Több mint 200 ingatlan vált lakhatatlanná. A romba dőlt épületek közül 71 újjáépítése mellett döntöttek a tulajdonosok.

- Független Hírügynökség -


A számtanban rejlő segítség

boon | 2010.10.31 14:01
Felsőzsolca - Az állami támogatást nem veszélyezteti a csúszás, a késlekedő vállalkozók feje fölött azonban ott lóg a "kötbér kardja".

Hivatalosan ma jár le a házépítési határidő Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.31 08:20
Október 31-én lejár hivatalosan az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Mivel azonban ez vasárnapra esik, amit munkaszüneti nap követ, a tényleges határidő november másodika, kedd lesz. Az építkezés még az utolsó pillanatokig rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért kell fizetnie.

Közeledik a házépítési határidő vége Felsőzsolcán

fuggetlen | 2010.10.29 13:50
Felsőzsolca - Október 31-én lejár az állami kárenyhítési program határideje Felsőzsolcán. Az építkezés rohamtempóban folyik. Ahol a vállalkozó késik, napi ötvenezer forint körüli kötbért fizet.

Nézőpont: Nem hittem volna...

eszak | 2010.10.28 10:54
Amikor júniusban láttam a sok-sok tucatnyi összedőlt házat és az árvíz utáni ostromállapotokat Felsőzsolcán, nem hittem volna, hogy ez idő tájt kész (és majdnem kész) házak sorakoznak majd az összedőltek helyén. Szaniszló Bálint jegyzete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában