Helyi közélet

2010.11.12. 13:20

Árvízbiztos házat adtak át Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Átadták az első, garantáltan árvízbiztos, úgynevezett monolit házat pénteken Felsőzsolcán. A ház egy háromgyermekes család új otthona lesz, akik a júniusi árvízben mindenüket elveszítették. Az anya és gyermekei rokonoknál, a családfő egy lakókocsiban vészelte át az elmúlt néhány hónapot.</p>

A több mint száz négyzetméteres monolit ház kevesebb mint két hónap alatt készült el húszmillió forintból, példátlan összefogással - mondta el Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója a Független Hírügynökségnek pénteken. Cégek, önkormányzatok és civilek karolták fel az ügyet, így még karácsony előtt két másik felsőzsolcai, többgyermekes család is beköltözhet új, árvízbiztos otthonába, ami jobban ellenáll a durva környezeti hatásoknak, természeti katasztrófáknak.

A monolit ház vasbeon tartófalai a vályogházakkal ellentétben nem veszítik el szilárdságukat, ha víz éri őket, és vízzáróak is.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában