Helyi közélet

2010.11.09. 15:40

Olvasói levél: "Magyar villamosok: álmok álmodói"

<p>Miskolc - <em>A legújabb hírek szerint Miskolc összefogna azokkal a magyar városokkal, amelyek szintén villamos beszerzés előtt állnak, hogy a sok sikertelen pályázat után magyar villamosokat vásárolhassanak</em> - írja Olvasónk.</p>

"Egyetlen apró szépséghibája van az egyébként támogatható ötletnek: mivel Miskolc és Debrecen is EU-s támogatásból vásárolná a járműveket, kötelező az egész unióra kiterjedő nyílt közbeszerzési eljárás alkalmazása. Azaz semmi akadálya a magyar villamosok vásárlásának, amennyiben van olyan magyar cég, aki részt vesz egy ilyen pályázaton, megfelel az összes előzetes feltételnek és a pályázatnak ő lesz a nyertese (valamint senki más nem támadja meg eredményesen).

Ennek az esélye a nullával egyenlő. Az ötlet ezért legfeljebb időhúzásra jó. Ki kellene végre írni egy olyan tendert, amiben nincsenek hibák és az eljárást is szakszerűen lefolytatni. Nem lehetetlen, Szegeden pl. sikerült, ott lengyel szerelvények futnak majd. Miskolcon ez eddig három alkalommal sem sikerült. Jó lenne tudni, hogy személy szerint kik a felelősök ezért és milyen következményekkel jár a projektben részt vevő alkalmazottakra a bírság kiszabása2 - írja Olvasónk.


Ganz villamosok Miskolcra?

eszak | 2010.11.08 20:08
Miskolc - A miskolci polgármester felvette a kapcsolatot a magyar járműgyártó céggel.

Karácsony előtt már jár a villamos

eszak | 2010.11.04 13:12
Miskolc - A munkások december közepéig dolgoznak, utána visszaáll a villamosközlekedés.

Zöld Nyíl: Sikertelen a villamostender

eszak | 2010.11.03 15:28
Miskolc - Immár a harmadik, a villamosok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás lett eredménytelen Miskolcon.

Nézőpont: Még nem érett meg a Zöld...

eszak | 2010.11.02 14:39
Bár a miskolci Zöld Nyíl villamos projekt lebonyolítói jó előre szóltak, mégis számomra kicsit visszás helyzet, hogy a nem kis tortúra árán elkészült miskolci belvárosi villamos pályán pénteken néhány kivénhedt bécsi villamos tette meg az első métereket. Szaniszló Bálint jegyzete.

Nézőpont: Szerencse-villamos

eszak | 2010.10.22 09:55
Néhány hét (vagy már csak napokban kell számolni?) és újraindul a villamosközlekedés a miskolci belvárosban. Egy jó ideig azonban a régi villamosokat kell elviselnünk, és még senki nem tudja megmondani, hogy meddig. Hajdu Mariann jegyzete.

Továbbra sem tudni, mikor lesz villamosunk

eszak | 2010.10.20 20:28
Miskolc - A Közbeszerzési Döntőbizottság döntésén múlik, hogy mikor hirdethetik ki a villamostender eredményét.

Zöld Nyíl: Zárolták ugyan a pénzt, de lesz

eszak | 2010.10.13 15:33
Budapest, Miskolc - Az Európai Bizottság szeptemberben arról tájékoztatta a kormányt, hogy a Közlekedési Operatív Program közbenső kifizetéseit felfüggeszti, mert 53 közbeszerzés esetében merült fel szabálytalanság gyanúja, 15-nél már az eljárás is jogsértő volt, adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napokban.

Olasz villamosok Debrecenbe

eszak | 2010.10.09 12:15
Miskolc - Debrecenben sikerrel zárult az ötödik közbeszerzési eljárás, ugyanaz a cég nyert, mint Miskolcon, márciusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában