Helyi közélet

2010.11.16. 17:05

Ő lett saját gyerekei nagyapja

<p>Miskolc - Három gyereket nemzett lányának, két évet kapott érte.</p>

A Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség vérfertőzés bűntette miatt emelt vádat egy 56 éves férfi és 36 éves – vérszerinti – lánya ellen. A férfi és a nő már öt éve él élettársi kapcsolatban Sárospatakon – annak ellenére, hogy vérszerinti rokonok. Három évvel ezelőtt a Miskolci Városi Bíróság már elítélte őket vérfertőzés miatt, akkor 30 nap közérdekű munka büntetést kaptak, de a törvényeket és a jó ízlést sértő kapcsolatuk az ítéletet követően továbbra is megmaradt. Továbbra is együtt nevelték a kapcsolatból született két gyermeküket, sőt, az idén egy újabb közös gyerekük – egy fiú – született. A vádlottak közül a bíróság a férfit két év börtönre ítélte és két évre eltiltotta a közügyektől is, lányát – unokái és gyermekei anyját – egy év börtönre ítélte, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette.

A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen, így az nem jogerős. Védekezésükben elismerték a kapcsolatukat, azonban azt állították, hogy ők nem vérszerinti rokonok. Emiatt ebben az ügyben – csakúgy, mint a korábbiban – hemogenetikai szakértőt vontak be az eljárásba, aki 99,999 százalékos bizonyossággal, DNS vizsgálattal megállapította, hogy a vádlottak igenis vérrokonok – tájékoztatta portálunkat dr. Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, a megyei főügyészség szóvivője.

ÉM-SZP


Börtönre ítélték az élettársi kapcsolatban élő apát és lányát

fuggetlen | 2010.11.16 16:10
Sátoraljaújhely - Börtönbüntetésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság a napokban azt az apát és lányát, akik öt éve élnek élettársi kapcsolatban Sárospatakon és még két gyerekük is született. Már korábban is álltak bíróság előtt ugyanezért, 2007-ben Miskolcon 30 nap közmunkára kötelezték a vérfertőző párt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában