Helyi közélet

2010.11.05. 13:51

Nézőpont: Miskolc, én így szeretlek

<p><em>Szinte észre sem vettük és Szeged elhúzott mellettünk. Nem túl gyorsan, nem túl látványosan, de lekörözött minket</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete.</strong></p>

Hol vannak már azok az idők, mikor büszkén újságoltuk: Miskolcon, a második legnagyobb magyar városban élünk. Majd szép lassan a dobogó utolsó fokára kényszerített minket Debrecen. Most pedig onnan is távoznunk kellett. Mint ahogy a régi Ki mit tud?- okban mondták: Miskolc cseréljen helyet Szegeddel. Rendben, Miskolc megtette.

Persze semmi sincs rendben. Már csak azért sem, mert tavalyhoz képest ezerrel élünk kevesebben a megyeszékhelyen. Ez pont elég volt ahhoz, hogy elveszítsük bronzérmünket abban a versenyben, ahol a versenyszám a népességszám. De hova tűnt az az ezer ember? Egy részük meghalt. Akik nem, azok elhagyták a várost. Talán ők is büszkén mondták egykor: Miskolc, én így szeretlek. De ez kevésnek bizonyult, mikor a számlákat kellett volna befizetni, és munkahely híján nem volt miből. Persze most is mondhatják: Miskolc, én így szeretlek, csak most már a távolból.

- Szántó Rita -


Miskolc a negyedik helyre csúszott

eszak | 2010.11.05 09:54
Miskolc - Már nem a harmadik legnépesebb magyar város Miskolc, Szeged beelőzte.

</script>

<hr />

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában