Helyi közélet

2010.11.10. 14:06

Nézőpont: Ha felépült végül...

<p><em>Páratlan társadalmi összefogás alakult ki az év eleji árvizek okozta károk elhárítására. Magánemberek, kisebb-nagyobb közösségek mozdultak meg, korábban vegetáló segélyszervezetek éledtek újjá</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete.</strong></p>

Sokakban ébredt fel az együttérző tenni akarás, hogy legalább némi segítséget nyújtsanak a sok esetben egy egész élet munkáját elvesztőknek. A civil és állami összefogás eredményeként mára talán állíthatjuk: senki nem marad fedél nélkül a hideg napokra, ha közel sem a korábbi színvonalon, de tovább is van élet a pusztítás után. A „nem volt hiába” kellemes érzése mellett, némi hiányérzet is megfogalmazódhat azokban, akik a kezdeti, egymásnak sokszor homlokegyenest ellentmondó „tuti” megítélések után szeretnék ismerni a „dolgok ilyetén alakulásának” egzakt elemzését. Nem csak a felelősök miatt – azon már részben e nélkül is túlvagyunk –, hanem például az okból, hogy megtudjuk – amit vannak, akik azért sejtenek –, hogy hova kellene haladéktalanul megújított, megerősített gátrendszer, melyek a legsürgetőbb intézkedések, hogy a katasztrófa rövid időn belül ne ismétlődhessen meg.

Beköltözve új otthonaikba, kissé talán megnyugodva, de szívesen vennék a választ sokan a kérdésekre. Mert odakinn ismét esik az eső...

- Pap Gyula -


Még nyomoznak árvíz ügyben

eszak | 2010.11.10 08:47
Miskolc - Meghosszabbított határidő, szakértői „tanakodás”.

Év végére lesz elég fedél

eszak | 2010.11.09 15:26
Felsőzsolca, Edelény, Szendrő, Hernádszentandrás - Még javában tart az újjáépítés megyénkben a nyári nagy árvíz után.

Ők is voltak hasonló bajban

eszak | 2010.11.09 15:05
Devecser, Hernádszentandrás - Hazaérkeztek a hernádszentandrási önkéntesek, akik Devecserben segédkeztek.

Jegyzet: Képtelenség

eszak | 2010.11.07 14:30
Képtelenség, mondtuk a borsodi árvízi pusztításokról szóló hírek hallatán. Szalóczi Katalin jegyzete

Felépült végre a házuk!

eszak | 2010.11.05 18:50
Felsőzsolca - Magyar Andrea és kislánya sorsát hónapokon át követtük nyomon. Szombaton már az új házban hajtják álomra a fejüket.

Újra ház, a Hit segítségével Felsőzsolcán

eszak | 2010.11.03 17:34
Felsőzsolca - Nyíregyházi Hit Gyülekezet Szociális Szolgálatának önkétesei a beköltözés előtti utolsó simításoknál tartottak szerdán.

Kötbér: kinek, mikortól, hogyan?

eszak | 2010.11.02 20:35
Felsőzsolca - "Az épület értékének naponként felszámított fél százaléka, azaz egy 10 millió forintos épület esetében napi 50 ezer forint."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában