Helyi közélet

2010.11.15. 14:18

Nézőpont: A villamos meg aluszik...

<p><em>A villamos is aluszik, – s míg szendereg a robogás – álmában csönget egy picit... Lehet, még nem is gyártják. Mármint a mi villamosainkat, a miskolciakét</em>.&#160;<strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong></p>

Újra eredménytelen lett ugyanis a villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás, azaz a közeljövőben biztos, hogy nem lesznek új villamosaink. Igaz, itt a miskolci polgármester ötlete, hogy vásároljunk Ganz-villamosokat összefogván a többi hasonló cipőben járó magyar várossal. Jól hangzik, bár a Ganz-gyár nem akar nyilatkozni, hogy van-e reális esély álmodozni róluk. És Debrecen sem pártolja olyannyira a közös ügyet.

Az viszont nem kerül semmibe, hogy felsorakoztassuk az érveket pró- és kontra. Mert van, aki szerint szuper ötlet ez a Ganz-villamos, hiszen honfitársaink gyártanák. Mások szerint viszont dőreség még csak gondolni is rá: pillanatnyilag nem gyárt villamost a cég, vagyis évekig kellene várni az első kigördülő járműre. Miskolcnak azonban minél hamarabb kellene, mert szorít az uniós projekt határideje, félő, kifutunk belőle.

Egy biztos, igaza van a polgármesternek, valami megoldás kell, mert a jelenlegi közbeszerzéssel járó szabályok nekünk nagyon nem jönnek be. Csak kérdés, lehet-e változtatni rajtuk. Viszont valahol várnak ránk a villamosaink. (Pénz és új sín van.) Még ha alszanak is.

- Hajdu Mariann -


Kapcsolódó cikkek:

"A kezdetén vagyok a tárgyalásoknak"

eszak | 2010.11.11 16:39
Miskolc - A portálunkon és lapunkban megjelent cikkekre utalt dr. Simon Gábor képviselő (MSZP) a miskolci közgyűlés csütörtöki ülésén.

Megsínylette a főutcát a Zöld Nyíl

eszak | 2010.11.10 19:11
Miskolc - Betonnal kiegészített hézagok, csálé betonkockák a megújult sínek mentén. Így marad? - kérdezte Olvasónk.

Esélytelennek tűnik a Ganz bevonása

naplo | 2010.11.09 20:52
Debrecen - A sorozatos kudarcok miatt a meghívásos közbeszerzési eljárás hozhat eredményt.

Ganz-villamos: ez is csak egy esély...

eszak | 2010.11.09 17:22
Miskolc - A Ganz nem kívánt nyilatkozni, a közbszerzési tanácsadó szerint több városnak könnyebb lehet együtt...

Olvasói levél: "Magyar villamosok: álmok álmodói"

eszak | 2010.11.09 15:40
Miskolc - A legújabb hírek szerint Miskolc összefogna azokkal a magyar városokkal, amelyek szintén villamos beszerzés előtt állnak, hogy a sok sikertelen pályázat után magyar villamosokat vásárolhassanak - írja Olvasónk.

Ganz villamosok Miskolcra?

eszak | 2010.11.08 20:08
Miskolc - A miskolci polgármester felvette a kapcsolatot a magyar járműgyártó céggel.

Zöld Nyíl: Sikertelen a villamostender

eszak | 2010.11.03 15:28
Miskolc - Immár a harmadik, a villamosok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás lett eredménytelen Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában