Helyi közélet

2010.11.02. 18:08

Miért nem jártak a villamosok Miskolcon?

<p>Miskolc - Kedden délután újra villamospótlók jártak egy fél órán át a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között.</p>

Olvasónk kérdezte, mi lehet az oka, ő úgy hallotta, hogy kisiklott a villamos az újonnan átadott síneken.

– Szó sincs kisiklásról – mondta az Észak-Magyarországnak Csontos Ágnes, a villamosprojekt igazgatóság menedzsere.

Az Üteg utcánál az egyik próbajáratvillamos áramszedője zárlatot okozott, mégcsak nem is az új, hanem a régi vezetékrendszerben. Ezért kellett leállítani a villamosközlekedést a jelzett szakaszon, és beállítani a villamospótló buszokat. Egy fél óra alatt javították a hibát, és újra közlekedhettek a villamosok, tudtuk meg a projekt menedzserétől.

ÉM-HM


Nézőpont: Még nem érett meg a Zöld...

eszak | 2010.11.02 14:39
Bár a miskolci Zöld Nyíl villamos projekt lebonyolítói jó előre szóltak, mégis számomra kicsit visszás helyzet, hogy a nem kis tortúra árán elkészült miskolci belvárosi villamos pályán pénteken néhány kivénhedt bécsi villamos tette meg az első métereket. Szaniszló Bálint jegyzete.

"Az ajtók záródnak, a Városház tér következik"

boon | 2010.11.02 11:29
Egészen pontosan már nem a címben említett megállóhely következik a Zöld Nyíl munkálatai szempontjából, ám természetesen nevezett helyen is akad még bőven munka. De milyenek a közlekedési vállalat első tapasztalatai a fél év után újraindult villamos forgalom kapcsán?

"Nagyon hiányzott már a villamos!"

eszak | 2010.11.01 15:50
Miskolc - Az utasok örülnek, hogy a belvárosban újra csilingel a villamos, de csalódottak a régi szerelvények miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában