Helyi közélet

2010.11.04. 12:35

Mikulásvonat indul a mesebirodalomba

<p>Miskolc - Újra Mikulásvonat: a lillafüredi mesebirodalomba viszik a gyerekeket.</p>

Az idén, immár nyolcadik alkalommal indul útjára a Diósgyőri Mikulásvonat. A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány és az Északerdő Zrt. – november 25. és december 14. között – napi 4 vonattal, összesen 80 alkalommal szállítja a gyerekeket a Lillafüredi Kisvasút miskolci, Dorottya utcai végállomásáról a lillafüredi mesebirodalomba.

Mikulás várja a kicsiket

A programot elsősorban kisgyerekeknek találták ki, mert nekik jelent a mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít – mondta F. Tóth Géza, az alapítvány elnöke. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi programra, feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd a Pécsi Sándor Guruló Színház társulatának jelmezbe öltözött szereplői egy interaktív mesejátékba vonják be a gyermekeket. A parkot a miskolci óvodások és általános iskolások előre feldíszítik.

Süsü és Mátyás király

A résztvevők az idén, újra találkozhatnak a korábbi évek mesejátékainak szereplőivel, például Süsü, a sárkánnyal, de az idén az igazságos Mátyás Király és udvartartása is várja a Mikulásvonat vendégeit. Az egyórás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkapja a várva várt Mikuláscsomagot.

A rendezvény minden napján november 25 – december 14. között, a vonatok az alábbi időpontokban indulnak a Miskolc, Dorottya utcai végállomásról Lillafüredre: 09:00, 11:30, 14:00, 16:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában