Helyi közélet

2010.11.10. 15:27

Leisztinger Miskolcon járt

<p>Miskolc - Kedden este és szerda délelőtt Miskolcon tartózkodott Leisztinger Tamás, először azóta, hogy cégei révén többségi tulajdont szerzett a DVTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft-ben.</p>

Mint ismert: a DFC Kft. többségi, 51,6 százalékos tulajdonrészét ez év szeptember 17-én szerezte meg a korábbi 100 százalékos tulajdonostól, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft-től a Borsodsport Invest Kft., amelynek 100 százalékos tulajdonosa az Arago Befektetési Holding Zrt., és ez utóbbi cég a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás cégbirodalma.

Leisztinger Tamás kedden délután ellátogatott a Diósgyőri sportligetbe, ahol az esti órákban szenvedélyének, a kispályás labdarúgásnak hódolt. A volt birkózó csarnokban, a fedett műfüves pályán a DVTK alkalmazottaiból összeállt két együttes egyikében lépett pályára, és sikerült a győztes csapatba kerülnie, ugyanis abban az alakulatban volt szerencséje pályára lépni, amelyik 12-7-re verte a másikat. A buli meccsen négy gólt szerzett milliárdos vagyonnal rendelkező vállalkozót portálunk fotóriportere is látta játszani, de fotót nem készíthetett a meccsről, ezt ugyanis – udvariasan, de – megakadályozták.

A polgármesterrel találkozott

Információink szerint az éjszakát Lillafüreden, az Arago Zrt. cégcsoporthoz tartozó, kvázi a tulajdonában lévő Palota szállóban töltötte el Leisztinger Tamás, aki azért érkezett Miskolcra, hogy a megyeszékhely új polgármesterével, dr. Kriza Ákossal találkozzon, szerdán reggel.

– Valóban fogadta hivatalában szerdán reggel dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere Leisztinger Tamást is, aki a DVTKvezetőinek a társaságában érkezett – válaszolta lapunk megkeresésére Orosz Gábor, a miskolci városháza szóvivője. – A bemutatkozáson túl szó esett arról, hogy a DFC Kft. új, többségi tulajdonosa, és a város, illetve cégei között milyen szerződés jött létre a diósgyőri futball fejlesztésével kapcsolatban, szó esett arról is, hogy milyen fejlesztéseket tervez megvalósítani az új tulajdonos, de ezen a megbeszélésen az is elhangzott, hogy a város a vállalt szereződéses kötelezettségeit a klub felé teljesíteni kívánja.

Ez utóbbi mondat valószínűleg azt is jelenti, hogy az említett szerződéses kötelezettségek között szereplő, a DFC Kft. törzstőkeemelésére vonatkozó vállalást, amelyet a DFC Kft. résztulajdonosának, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-nek kell teljesítenie (információink szerint 80 millió forint értékben) hamarosan megérkezik majd futballvállalkozáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában