Helyi közélet

2010.11.02. 10:19

Hideglelés - kihűléses haláleset Miskolcon

<p>Egy középkorú férfi veszítette életét Miskolcon. A 45 éves férfi halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez a második ilyen eset az idei őszi-téli időszakban.</p>

Meghalt október 29-én egy 45 éves miskolci férfi, az elsődleges orvosi vélemény szerint kihűlés miatt. A miskolci Népkertben, a délelőtti órákban találtak rá a középkorú emberre, akit azonnal kórházba szállítottak. A folyamatos orvosi beavatkozás ellenére az életét nem lehetett megmenteni. Az ügyben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 16-an veszítették életüket kihűlés miatt. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés!

A megelőző téli időszak összegzett adataiból kitűnik, hogy nemcsak közterületen, hanem különböző ingatlanokban is számolni lehet ilyen jellegű halálesetekkel. A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

- B.-A.-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda -


Kihűléses haláleset Komjátiban

boon | 2010.10.28 11:55
Komjáti - Egy középkorú nő veszítette életét Komjátiban. Az 54 éves nő halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez az első ilyen eset az idei őszi-téli időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában